Adventure

deense aquarellen met pioen (3)

Afscheid nemen, los laten

Nog een paar uur en ik neem afscheid van ik afscheid van mijn baan bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Spannend hoor om dat los te laten, in totaal 12 jaar daar gewerkt, best een tijd.

En al weet ik al een hele tijd dat ik wegga is het nu het daadwerkelijke afscheid toch best wel een dingetje. Het is niet alleen afscheid nemen van de organisatie, van alle collega’s daar. Het is ook afscheid nemen van werken met in een dienstverband. Vrijwel mijn hele werkend leven heb ik dat gedaan. En al voelde ik mezelf een ondernemend medewerker, ik was gewoon in loondienst.

Het onbekende onderzoeken

Kennis staat vast, maar de zoektocht naar persoonlijk weten is heel riskant. … Maar één ding is zeker: het zoeken zelf zal je helpen bij je groei. …. Onzekerheid is de enige manier om te groeien, het gevaar trotseren is de enige manier om te groeien, de uitdaging van het onbekende aannemen is de enige manier om te groeien.

Na dit afscheid neem ik de tijd om te ‘solliciteren’ bij mezelf. Ik geloof nu al dat ik mezelf aanneem. Toch vind ik belangrijk tijd te nemen om met alles wat ik in me heb verder te gaan. Procedure is procedure niet waar? Serieus, ik voel dondersgoed dat ik tijd nodig heb om niet alleen plannen te maken, maar ook stil te staan bij wat me dit allemaal doet. In alle perioden van mijn leven dat ik meer in mijn eigen kracht kwam te staan, diende zich tegelijkertijd mijn kramp zich aan. Niet aan voorbij te gaan! Alle oude overtuigingen – ooit me eigen gemaakt – die er van overtuigd zijn dat ik het niet kan, het niet waard ben, willen dan gehoord worden. ‘Vrezen’ is een stevig onderdeel van mijn conditionering. Die oude overtuigingen maken dat ik me makkelijk naar anderen richt, me dienstbaar opstel. En eigenlijk daarmee iets van mezelf inlever. In deze periode heb ik de kans om deze kant van mezelf beter te leren kennen en weer meer te helen. In de wetenschap dat onder pijn vaak verborgen schatten zitten.

Een ding is zeker, bij dat wat ik ga doen wil ik ook uit mijn andere vaatje kunnen tappen. Ik heb veel energie en ruimte. Het wordt tijd dat ik die helemaal in mag zetten.

Een mens lijdt het meest door het lijden dat hij vreest, maar wat niet op komt dagen. Zo krijgt hij meer te dragen dan God te dragen geeft  (auteur onbekend)

adventure 1 jan 2016

Adventure

Een waarlijk avontuurlijke geest betekent dat we ons gedragen als een kind. Vol vertrouwen lopen we stap voor stap uit de duisternis van het woud naar de regenboog van het licht; we worden het onbekende ingetrokken door ons gevoel van verwondering.

Avontuur toepasselijker had de tarotkaart die ik voor het nieuwe jaar trok, niet kunnen zijn. Die kaart kwam tevoorschijn tijdens een wandelweekend met een goede vriendin. Dit is inmiddels een gekoesterde traditie, een tweedaagse wandeling rond de jaarwisseling. We blikken dan terug en vooruit. Een kaartje voor het nieuwe jaar trekken hoort daarbij.

Er zijn momenten dat het me lukt, helemaal het vertrouwen te voelen. Ik weet ook de stappen die ik nu neem, me helemaal passen. Dit is wat ik wil, dit past bij wie ik ben. Wat me bij dit alles enorm helpt is alles wat ik geleerd heb door Rebalancing© en Osho meditaties. In deze periode waarin mijn leven helemaal op zijn kop staat prijs is het zo waardevol dat ik in staat ben stil te staan bij wat ik voel. Toeschouwer te zijn, ook al is het pijnlijk en heb ik hoofdpijn door alle angsten en alle ideeën. Dan is dat wat er is. Door daar bij te blijven en dat echt waar te laten zijn, wordt het vaak alweer lichter. Evengoed leert het me mijn eigen kracht er helemaal te laten zijn.

Stap voor stap

De komende weken ben ik nog in Amsterdam. Mijn plan is nu mijn huis voor een half jaar te verhuren en zelf ergens buiten de randstad in een opknappertje antikraak te gaan wonen. Eens kijken hoe het me daar bevalt.

Naast alles wat er te doorleven is, gaat de gewone dingen ook door, afscheid nemen van het wonen hier, een nieuwe plek eigen maken, voor mijn inkomen zorgen. And last but not least doorgaan met plannen maken.

Een ding is zeker en staat voor mij vast. Mijn leven is zoveel lichter, vrijer en rijker geworden door hetgeen ik leer van Osho meditaties en rebalancing, dat ik mee wil werken dit toegankelijk te maken voor anderen. In welke vorm? Wordt vervolgd…….

4 gedachtes over “Adventure

  1. Wauw Amrita, mooi dat je zo transparant over je innerlijke groei kan vertellen. Ik hoop dat je velen kan helpen bij hun zoektocht naar hun eigen kracht. Succes met je sollicitatie!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s